SAR EL - třetí týden

neděle, září 08, 2019

1.9. 2019
Dneska začíná náš poslední týden tady v Izraeli, na nádraží jsem se dostala s hodinovým náskokem, ale nijak mi to nebylo platné, protože jsme všichni ještě museli čekat na Olega, který přijel až v 10 hodin. Celkově nás tu zbylo 9 dobrovolníky a první dva dny s námi bude 8 slečen, které dělají Madrichy. Madricha mi připomíná trošku práci učitelky, musejí mít předem připravený program a starají se o nás. Hned s několika jsem se dala do řeči, když jsme měli polední pauzu. Dneska jsme ještě dokončovali práci v jednom skladě a večer si pro nás nové madrichy připravily program a byl na téma OPERATION ENTEBBE. Probíhalo to stejně jako podle skutečnosti, byli jsme jako v roce 1976 teroristi unesli letadlo s pasažery a speciální jednotka IDF vymyslela geniální plán, zachránily všechny rukojmí a už to vypadalo, že se všichni vrátí domů, ale na konci mise jeden z teroristů zastřelil Yonatana Netanyahu. To byl starší bratr Izraelského premiéra Benjamina Natanyahu. Tahle mise je speciální tím, že proběhla během jedné hodiny a že zemřel jen jeden člen záchranné jednotky. Je to velmi zajímavý příběh a díky madrichám se mi teď vryl do paměti. 

2.9. 2019
Dneska jsme objevili jedno kouzelné místečko a tím byla střecha, bylo na ní spoustu místa, dal se z ní sledovat západ slunce, měli jsme tam místečko jen pro sebe a bylo to tam skvělé. Večer jsme tam tancovali na Rock and rolové písničky. Večerní program jsme měli udělaný formou soutěže, byli jsme rozděleni na dvě skupinky a různě nám na Watts up, přicházeli úkoly, které jsme museli splnit. 

3.9. 2019
Dneska jsme pracovali na jinačích skladech a tentokrát tam s námi pracovali i vojáci, tak jsme se s několika z nich zapovídali a potom jsme pustili nějaké české písničky a tancovali jsme tam a potom se k nám přidaly i vojandy a udělali jsme kruh a tancovali jsme všichni dohromady. Večer nás čekalo překvapení a tím, byl kurz Kafmagy. Nikdy bych asi neřekla, že mě to bude tak bavit.

4.9. 2019
Dneska jsme znovu pracovali na skladě a přerovnávali jsme spací pytle a našli jsme tyč od koštěte a měli jsme takovou fólii něco jako potravinářská a v ní jsme obalili kámen a hráli jsme softball. Hráli jsme ho do té doby, dokud jsme nezlomili násadu od koštěte. Potom jsme ale našli nohu od figuríny, tak jsme hrály dál. Dneska se s námi rozloučila Aiden a Brady. Večer jsme ještě s Mayou připravovali překvapení pro Noami, protože jí zítra oficiálně končí služba. Nafoukli jsme balónky, nakoupili jsme jídlo a povídali jsme si o všem možném. A malá vsuvka na závěr dne dneska byla nejlepší večeře!

5.9. 2019
Dneska je náš poslední den na základně. Už nás tu je jen 8 z 23. Dostali jsme práci na skladě, a měli jsme připravit nějaké věci na nějaké cvičení. V jedné krabici jsme našli Bible v angličtině, tak jsme jednu vyndali a holky nahlas předčítaly, ale četli tu angličtinu jako češtinu, takže to neznělo vůbec jako angličtina.  Na obědě nás napadlo, že bychom mohli napodobit obraz od Leonarda da Vinci – Poslední večeře. To naše se jmenuje „Poslední oběd“. 




You Might Also Like

0 komentářů

Subscribe